ONZE GESCHIEDENIS

Toen Opa Van Meeuwen in 1938, wegens de crisis, werd ontslagen als beddenverkoper bij een Haarlemse beddenzaak kwam het besluit om voor zichzelf te beginnen. In goed overleg met zijn vorige werkgever was het idee van een matrassenfabriekje met winkel al snel geboren.

Aan de Middenweg werd Van Meeuwen Bedden geopend en begon men met het maken en verkopen van eigen matrassen van materialen als zeewier, kapok en stro. Alsof de pech niet groter kon brak in 1940 de 2e wereldoorlog uit. De vraag naar matrassen stopte zo goed als geheel en om te overleven besloot men om, de door de Duitsers geëiste, verduisteringsgordijnen te verkopen.

Na de oorlog begon hij al spoedig weer matrassen te maken en te verkopen, hoewel het aanbod van materiaal natuurlijk zéér beperkt was. Het was ook in die jaren na de oorlog dat zijn zoon IJgbert steeds meer in de zaak begon mee te werken.

Door het leveren van perfecte kwaliteit en service groeide het bedrijf aanzienlijk en als snel groeide men uit de voegen aan de Middenweg. Op een gegeven moment waren er zelfs meer dan 20 mensen in dienst van de matrassenfabriek.

Er werd een pand gevonden aan de Rijksstraatweg. De matrassenfabriek bleef bestaan en aan de Rijksstraatweg vond de verkoop plaats. In de loop van de jaren ontstond de mogelijkheid om uit te breiden naar het pand er naast.

Om gezondheidsreden moest Van Meeuwen senior in 1953 het werk neerleggen en zijn zoon IJgbert werd zijn opvolger. Het bedrijf bleef groeien in 1980 ontstond wederom de mogelijkheid verder uit te breiden. Er vond een grote verbouwing plaats en na de grote, feestelijk heropening was Van Meeuwen Bedden bedrijf zoals men dat anno 2016 nog steeds kent in Haarlem en de wijde omtrek.

Eind jaren '90 heeft de derde generatie Van Meeuwen het stokje overgenomen en sinds 1998 staat René van Meeuwen tezamen met zijn partner aan het roer van Van Meeuwen Bedden.

Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een begrip in de regio en komt men van heinde en verre  voor het perfecte advies en de gedegen en betrouwbare service naar de Rijksstraatweg voor een "droombed".

Theater Actie

Nu bij aankoop van een matras ontvangt u één GRATIS entreekaart, voor een voorstelling naar keuze, uit het totale aanbod van de Stadsschouwburg Velsen. Klik hier voor meer informatie.